Rekisteröintikatsastukset

Suomeen maahantuotaville ja rekisteristä poistetuilla autoille tulee suorittaa rekisteröintikatsastus, jossa ajoneuvo merkitään ajoneuvorekisteriin.

Tarvittavat dokumentit:
ETA-alueelta tuotu käyttety auto:
  • Alkuperäiset rekisteritodistukset(I- ja II-osa) tuontimaasta
  • Mahdollinen selvitys ajoneuvon vaatimustenmukaisuudesta(COC, TüV-todistus tai vastaava selvitys). Esim. jos EU-tyyppihyväksytyn ajoneuvon rekisteriotteessa ei ole kaikkia tyyppihyväksyntätietoja(esim e1*2001/116*0123*00, variantti ABC123 ja versio ABCACAB567) tai jos kyseessä on tyyppihyväksymätön paketti tai matkailuauto.
  • Jos ajoneuvon katsastus on voimassa suomalaisen katsastusvälin mukaan, niin katsastustodistus tuontimaasta.

Voit lähettää skannatut/kuvatut dokumentit meille sähköpostiin toimisto@gt-katsastus.fi, niin kerromme mielellämme tarvitsetko jotain lisäselvityksiä onnistuneeseen rekisteröintikatsastukseen.

Vaurioituneena poistettu ajoneuvo:
  • AVK:n/SVT:n tai vastaavat myyntipaperit.
  • Myyntiehdoissa vaaditut selvitykset. Turvalaitteiden ostokuitit oltava turvalaiteselvityksen lisäksi. Turvarakenteiden korjaamisesta oltava esittää valmistajan korjausohjeet ja vapaamuotoinen todistus siitä, että ajoneuvo on korjattu ohjeiden mukaisesti(oltava korjaajan nimi ja allekirjoitus).

Lisätietoja valvontaehdoista löydät AVK:n sivulta(linkki https://www.avk.fi/valvontaehdot). Meiltä voi kysyä aina neuvoa, jos asiapapereiden kanssa on jotain epäselvää!