Kilpa-autojen katsastukset

Rekisteröimättömien kilpa-autojen tieliikennekatsastus on tarkoitettu rallissa sekä autosuunnistuksessa ns. siirtotarroilla ajettaville verovapaille kilpa-autoille. Autot tulee tieliikennekatsastaa ennen ensimmäistä kilpailua ja tämän jälkeen vuosittain.

Kilpa-ajoneuvojen katsastuksessa tulee esitettää seuraavat asiakirjat:
  • AKK:n myöntämä katsastuskortti
  • Luokitustodistus
  • Kopio Trafille tehdystä kilpailukäytöilmoituksesta tai tullauspaperi kilpailukäytöstä
  • Mikäli auton tukivarret eivät ole auton alkuperäisiä tai autoon luokiteltuja, tulee niistä aina olla valmistustodistus, jossa vakuutetaan, että osat ovat autoon kuuluvia tehdasvalmisteisia osia.

Katsastuksen painopisteenä on auton tieliikenneturvallisuus ja muutettujen osien/rakenteiden tarkastus sekä turvavarusteet. Hyväksytystä kuntokatsastuksesta tehdään merkintä auton katsastuskorttiin. Katsastuskorttiin merkitty hyväksytty kuntokatsastus on voimassa yhden vuoden. Lisäksi katsastuksesta tehdään tarkastuskortti, joka on säilytettävä ja pyydettäessä esitettävä kilpailun järjestäjälle.

Katsastuksen hinta on 70 euroa ja jälkitarkastuksen hinta 20 euroa. Molemmat katsastajamme suorittavat tarkastuksia. Varaathan ajan etukäteen numerosta 010 311 7171 tai sähköpostilla toimisto@gt-katsastus.fi .